donderdag 17 maart 2011

Dag 8 : Boquete - Boquete

Vandaag doen we het rustig aan. We staan pas op om half negen. Op ons terras hangt een ontbijtmand met broodjes en koffiekoeken. Koffie kunnen we zelf maken in een French coffee press. Maar hoe werkt zo'n ding?
Even op internet opzoeken en dan zijn we vertrokken. Gewapend met stekskes om het gasfornuis aan te steken, koken we het water in een moor. We strooien wat koffie van de plantage van de lodge-eigenaars op de bodem van de press en dan een tiental minuutjes laten trekken.
Finaal duwen we de filter naar beneden om zo te genieten van onze eigen verse koffie.

Heerlijk is het zitten op het terras tegen de dichtgegroeide jungle. Jammer van die klote kolibri's. Omdat nu eenmaal iedereen tegenwoordig allergisch is voor iets, valt Kyra de kolibri-alergie ten deel. Niezen van zodra zo'n stilhangend ding ons nadert, het heeft geen naam.
Gelukkig zijn het niet allemaal kolibri's want ook een prachtige blue crowned motmot komt bij ons op de koffie.



In de namiddag verkiezen we onze lanterfantdag verder te zetten en trekken we naar warmwaterbronnen. Zoals gewoonlijk, met alles in Panama, is dit weer eens in iemands achtertuin. Voor het gebruik van de bronnen betalen we 2 dollar de man. Even contant te betalen aan een 8 jarig meisje en dan zoek je het maar uit. Als we 2 minuten in zo'n poeltje van 2 bij 3 in 42 graden liggen te sudderen merkt Kyra plots een aapje op.

Een seconde later loopt diezelfde Kyra te kressen tegen datzelfde aapje dat het van onze spullen moet afblijven. Tevergeefs, de luizebol is er vandoor met onze krant. Vanaf nu houden we om de beurt de wacht bij onze kleren. De primaat keert niet meer terug. Gelukkig.

's Avonds bezoeken we nog een Mexicaans restaurant waar we twee rijk gevulde borden fajita naar binnenwerken gecombineerd met een margaritacocktail waar we heel de tijd aan kunnen slurpen.

't Is welletjes geweest voor onze sabatdag, we keren terug naar onze cottage en morgen zien we wel.

2 opmerkingen:

  1. Lea heeft alles gelezen en zegt dat je er maar moet van genieten. Maar dat doen jullie al wel. Ze vraagt ook of ze daar ook chocolade koffiebonen hebben. Wij zweten hier bij ongeveer 10° C, tenminste als we kruiwagens met zand rijden! Nu eindelijk wat regen, want het was hier kurkdroog geworden. De groetjes van L&L en ook van Tinne en de Fons. Tussen haakjes in de Morellaan 33 is er woensdag ingebroken op klaarlichte dag!Bij jullie thuis alles OK.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag kinderen,

    Het is om jaloers te worden z'n leventje van uitstapjes en lekkers panamees eten. Hier alles o.k. gisteren gaan quizen bij de petanqueclub van Jelle, we hebben er niet veel van terecht gebracht we waren 3° laatst en dan nog met een beetje hulp van onze Jelle die af en toe eens passeerde en in het geniep iets fluisterde.
    Maar we hebben de club gesteund en dat was de bedoeling. Morgen carnavalstoet in Kapellen maar ze doen onze straat niet meer aan we zullen ergens anders moeten gaan staan willen snoepjes rapen. Morgen horen jullie wel weer iets van ons. groetjes van de mama en de papa die is naar de prima vera aan het kijken.

    BeantwoordenVerwijderen