dinsdag 29 maart 2011

Dag 19 : Penonome – Gamboa

Het is zondagochtend. Het restaurant van La Pradera heeft zijn gebruikelijke kaart ingewisseld tegen een ontbijtbuffet. Voor 5 dollar eten we ons eens goed rond alvorens we hier vertrekken. 40 km verderop stoppen we aan het strand van Santa Clara. We zetten onze auto op een betaalparking waar het al redelijk druk begint te worden.

Ook voor de Panamees is het zondag en dat betekent BBQ en luide Latijns-Amerikaanse popmuziek vanuit de woofers. Komaan Johnies en Marina's uit Panama, open die koffer en blazen maar. Om 14u besluiten we onze tocht naar Gamboa verder te zetten. Het is nog een heel eind rijden en we moeten Panama City passeren. Daar begint de ellende pas echt. Geen pijl noch richtingaanwijzing is te vinden. Tot overmaat van ramp zijn er werken waardoor er één rijrichting van de autostrade is afgesloten en wij op de tegenovergestelde richting worden gedwongen. Al de plannen, kaarten, wegbeschrijvingen die we hebben blijken niet te kloppen en onderling niet overeen te komen. We sukkelen van de ene autostrade op de andere, afrit op, af, tol in één richting en een half uur later terug in de andere. Door de stad, langs de nationale luchthaven, de grootste shopping mall, ramp op, ramp af. Kortom een ramp. Uiteindelijk raken we de stad uit richting Colon, de andere Caraïbische kant van het Panamakanaal. Geen uitrit Gamboa te vinden. Het is half zeven, het wordt stilaan donker en dan zijn we pas echt verloren. We nemen de verkeerde afslag, het was een gok van 1 op 2 maar verkeerd. Paniek sluipt in de rangen. We keren terug, terug richting hoofdstad maar daar slagen we zelfs niet in. De wegen rondom Panama City zijn een regelrechte ramp, geen pijl en de weg door het bos is bij aanvang breder dan de autostrade. We rijden 20 minuten lang met langs beide kanten jungle. Het is het laatste moment alvorens het donker wordt en plots zien we het administratiegebouw van het natuurpark, dicht tegen Gamboa waar we zouden logeren. Wonder boven wonder, het is zondagavond 7uur en het administratie is nog bevolkt door één ranger. Hij is zeer behulpzaam,

toont ons de weg naar Gamboa en belt zelfs de polie van de residentiele gemeente om te melden dat er 2 toeristen 'on the loose' zijn en dat die moeten worden opgevangen. Met behulp van de rangers' richtlijnen bereiken we een kwartier later het bewuste politiekantoor. Gewapend met onze plannetjes en de instructies van de ranger, krijgen we van de gewapende kleerkasten van politieagenten een escorte tot voor de deur van de B&B.


We gooien onze spullen in de kamer, eten het onderweg gekochte stokbrood, kaas, tomaten en de komkommer op en gaan vroeg onder de wol.

1 opmerking:

  1. Het is heel goed te begrijpen dat men daar geen risico's neemt met 2 twee zulke gevaarlijke sujetten!
    Ondertussen zitten jullie al in Panama-city en begint de vakantie te korten. Tot op heden is jullie vluchtschema blijkbaar onveranderd.
    Groetjes en nog veel plezier en doe de agenten niet zeer!
    Lea & Ludo

    BeantwoordenVerwijderen