vrijdag 25 maart 2011

Dag 15 : La Fortuna – Santa Fe

Na afscheid genomen te hebben van de kwajongen Anna in Lost and Found vertrekken we voor onze verplaatsing van meer dan 300 Km naar Santa Fe. We zijn nog geen 500 meter weg als we worden tegengehouden aan een controlepost voor vrachtwagens. De ongeschoren arm der wet vraagt ons paskes en 3 dollar om te passeren. Goed wetende dat we niets moeten betalen besluiten we om geen spel van de 3 dollar te maken en ons een half uur gezever te besparen. Betalen en vamos! Onderweg stoppen we nog even om te ontbijten in een kleffe, warme tent met ingekaderde prenten van trucks met lokale fotomodellen aan de muren. We kopen er een tortilla, een spiegelei, een koffie, yoghourt, een watermeloen, 3 pakjes koekjes, en een reep chocolade voor de prijs van 3 dollar 90 cent. Wat zouden die van Test-Aankoop daar op te zeggen hebben?
Als we om de sleur van de dag een beetje te doorbreken eens een omweggetje willen maken blijkt de afslag nergens te bespeuren te zijn zodat we de Panamericana tot in Santiago blijven volgen. We duiken er nog snel een Mc Donalds binnen om de gratis internet te kunnen gebruiken en zoeken dan de weg naar Santa Fe, hoog in de bergen. We zoeken, we zoeken, rijden voorbij, bevragen een politieman, een oudere vriendelijke man, rijden nog maar eens terug, vragen het aan een pipo die op alles ja zegt, rijden nog eens terug, zoeken, proberen en vinden uiteindelijk de juiste weg naar Santa Fe.

Om 14u komen we aan bij hostel La Qhia. Als we ons aanmelden bij Stéphanie, een Waalse, blijkt zij van niets te weten. Onze reservatie was nergens op haar agenda te bespeuren. Oei, dit wordt spannend want in dit miniscule dorpje op 52km van de stad Santiago zullen de slaapplaatsen wel op één hand te tellen zijn. Kyra duikelt onmiddellijk de mail met de reservatie op uit het mobiele archief dat we meezeulen. Tegen zoveel professionalisme is niemand gewapend. Het levert ons de mooie kamer waar we recht op hadden op.

's Avonds gaan we eten in het enige restaurantje dat niet enkel rijst met bonen of bonen met rijst serveert en gaan vroeg slapen onder het muskietennet in onze bamboekamer.

2 opmerkingen:

  1. testaankoop vindt dat vrij duur voor panama!

    Eddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Kyra, Pieter.
    De reis loopt blijklbaar goed. We hebben vrijdag al jullie verhalen laten lezen aan Tinne en Fonne. Ze waren behoorlijk onder de indruk van jullie avonturen en doen ju!llie de groeten!
    Zelf zit ik al een paar dagen in de lappenmand met een oogontsteking, Indra is gisteren naar de apotheker moeten gaan voor antibiotica. Ik kon zelfs mijn oog bijna niet meer open krijgen en dus zelf niet rijden. Vandaag al beter, ik zie al terug wat ik zeg.Veel groetjes en niet teveel lastige flikken op de weg!

    BeantwoordenVerwijderen