zondag 13 maart 2011

Dag 4: El Valle de Anton - Las Lajas

De niet aflatende vriendelijkheid van Dennis en Mirey, de uitbaters van Cabanas Potosi, deed ons om 8 in plaats van 7uur vertrekken. Het weerhield ons er toch niet van om nog even bij Massiela te stoppen voor een fiks ontbijt met eieren en yuka alvorens onze tocht van 300 km aan te vatten. Een rit over de panamericana naar Las Lajas aan de Stille Oceaan. Van de panamerica hoef je je niet al te veel voor te stellen. Hier is het een 2 baansweg (soms 1) met een middenberm die het economisch leven van honderden dorpjes doorkruist. Soms mag je er 80 rijden, uitzonderlijk eens 100 maar ook de stroken van 60 en 40km/uur zijn legio. Het grote probleem is dat je nooit echt goed weet in welke sector je je bevindt. Ze geven het begin wel aan maar nooit het einde van een trage sector. Je merkt het pas wanneer een schoolbus of een zware vrachtwagen je roekeloos inhaalt. Dat is echter slechts de helft van het probleem, het andere zijn de klabakken. Politieagenten die zich achterbaks achter een bushalte verschansen met de speedgun in de hand. Zij bepalen de spelregels aangezien je uit niets kan opmaken hoe snel er gereden dient te worden. Nadat we ooit eens een discussie met de arm der wet gehad hadden in Costa Rica zijn we slimmer geworden. Van zodra er ons iemand voorbijsteekt die maar een klein beetje harder rijdt dan wij, gaan we bumperkleven. Op die manier zijn we tot nu toe buiten schot gebleven van de geuniformde smerissen met hun haardrogers.

Onderweg, in het stadje Penonome, moesten we even stoppen in een hotelletje waar we op onze terugweg gaan logeren. In feite diende aan het hotel een voorschot overgemaakt te worden via overschrijving maar omdat zoiets uit Europa meer aan transactiekosten dan aan het voorschot zelf kost, hadden we kunnen bekomen dat we het cash kwamen storten van zodra we er voorbij reden.

En zo kwamen we, bij een temperatuur van 35 graden, aan bij Las Lajas Beach Resort. Paradijselijke stranden met palmbomen. Een oceaan met heerlijk warm water en coctails die verkoeling brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten