zondag 27 maart 2011

Dag 17 : Santa Fe – Penonome

Na het ontbijt rekenen we af in hostal La Qhia en rijden naar een lokaal artisanaal marktje. Het marktje bleek een winkeltje van 1 bij 1 te zijn met juist een vitrinekast met wat handgemaakte halssnoeren. Bij wonder vindt Kyra er één naar haar zin. We vragen de verkoopster naar de prijs. Ze roept haar dochter Janet maar als die het ook niet weet wordt Nikita erbij geroepen. Uiteindelijk kiest zij voor de hulplijn en zo komen we de te hoge prijs te weten. Op de markt vinden we een leuke hangmat. Als we ze willen kopen, blijkt de verkoopster niet aanwezig te zijn. We geven het geld aan de buurvrouw en pakken de mat in. Juist voor tienen zijn we bij het lokaal koffiefabriekje waar we de dag ervoor een rondleiding hebben vastgelegd. Blijkt dat de gids niet weg kan omdat hij het internetcafé moet ophouden. We mogen om 12 uur terugkomen. Twee uur wachten, zot zeker denkt Kyra en begint de oren van zijn kop te zagen. Gevolg, vijf minuten later staan we in de koffiefabriek en moet een arbeider ons rondleiden.

Jezus (gészsus uitgesproken) laat ons met enige trots de bokrijksiaanse fabriek zien. Met passie antwoordt hij op al onze vragen. Als we vragen om wat koffie te kopen moet hij eerst de stock nakijken want 2009 en 2010 waren slechte productiejaren geweest. Om maar aan te geven in wat voor fabriek wij stonden. Ondanks dat is Cafe el Tute een wonder der natuur.


Hoogste tijd om de Panamericana aan te snijden.

Even internetten bij onze vriend Mc Donald en dan 300km cruisen en flikken spotten tot aan Hotel La Pradera in Penonome. We nemen nog een duik in het zwembad, bezoeken 2 sigarenfabrieken en eten steak. Olé, cerveza y vino tinto!

3 opmerkingen:

  1. Pieter, Kyra is precies erg veranderd!Komt dat nog goed?
    Groetjes, lea + ludo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ne schone dag, een fluwelen nekske, een blinkende gans, af en toe een valpartij, ne blote nek, een brandend kopke, da wordt ne late kop, wachten en dan... ne nieuwe koning, ne waardig koning, hij verdient da, absoluut.

    Deze zondag naar hoevenen voor een gelijkaardig verhaal.

    gr,
    Jelle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag prachtig weer en onze pa heeft verlof, zo kan hij al van het vooruitzicht van pensioen genieten. Gisteren wereldwinkel gedaan en zondag een concert in het kerkske, sommige stukken experimenteel, voor ons niet zo te smaken. S'avonds tante Minneke komen eten en "de Ronde " opgenomen. Ge ziet het leven verloopt hier heel normaal( ondertussen heeft ons Min terug PC.)

    Groetjes van het zonnige Kapellen

    BeantwoordenVerwijderen