dinsdag 15 maart 2011

dag 6: Cerro Punta - Cerro Punta

Het ontbijt van de B&B Cielito Sur is een ware belevenis.

Glenn en Janet maken alles zelf. De koffie komt van hun eigen plantage, 4 verschillende soorten brood, kaas en 5 types yoghourt. Als uitschieter mogen we een keuze maken uit een omelet met tuinkruiden of een mix van broodpudding met appeltaart. Net wat we nodig hebben voor een dagje in de ongerepte natuur van Cerro Punta. We rijden tot aan het rangerstation van "Parque Internacional La Amistad" vanwaar we twee wandelingen doen door het nevelwoud. In het logboek merken we op dat er gemiddeld zo'n 4 bezoekers per dag komen. Ondanks dat lage aantal blijken de paden geweldig onderhouden te zijn.
Na de middag bezoeken we nog een orchideeënkwekerij met de veelbelovende naam Finca Dracula.

De desolate plaats in combinatie met de illustere naam voelt akelig aan. Zeker als we elkaar even kwijtraken in de wirwar aan tuinpaadjes.
Als laatste op het programma die dag hebben we een bezoekje aan het begin van de "Senderos Los Quetzales" gepland. Een dagtrektocht naar het aan de andere kant van de vulkaan gelegen Boquete. Wandelafstand ongeveer 8 km. Met de auto moet je daarentegen helemaal rond de berg wat om en bij de 100km bedraagt.

Als we terug naar de auto gaan merkt Kyra plots een prachtige vogel op nog geen 20 meter van ons vandaan. 't Zal toch niet waar zijn zeker ? Het is ... het is de quetzal. De vogel waar elke toerist in Midden Amerika op zoek naar is en waar ook wij in Costa Rica en Nicaragua al menig uurtjes naar gezocht hebben. Het beestje blijft perfect voor de fotoshoot zitten en bolt het dan weer af.
Als we terug in de B&B aankomen laten we onmiddellijk onze foto van de quetzal aan de uitbater Glenn zien. Hij is niet 100% zeker maar denkt toch ook dat het om de quetzal gaat. Een andere gast in de B&B, zo één met een lens op zijn camera waar je waarschijnlijk met 2 moet voor zijn om een deftige foto te kunnen nemen, is formeel. Het is het quetzal wijfje.
Later die avond zoeken we de vogel op in één van dé boeken die voorradig zijn in ons verblijf. Het blijkt toch niet de quetzal te zijn maar een mannelijke "Collared Trogon". De meest directe familie van de quetzal, een neefje zeg maar.


Voor morgen hebben we een gids gehuurd voor een half dagje 'birding'. Misschien haalt hij de echte quetzal uit de bossen ?

2 opmerkingen:

  1. en die vogel? waar is de foto van de vogel dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede website voor vogels is te vinden op www.costarica.vogellijst.be
    Panama blijkt dus sterk te lijken op Costa Rica en de logementen zijn eveneens tof!

    BeantwoordenVerwijderen