donderdag 24 maart 2011

Dag 13 : Bocas del Toro – La Fortuna Cloud Forrest

Deze ochtend bereiken we met 2 watertaxi's de havenstad Almirante.

Van hieruit vertrekken de vrachtschepen met Chiquitabananen. Waarschijnlijk de enige vorm van economie die de schrale stad kent. Na wat lastposten te hebben afgescheept bij het uitstappen van de watertaxi, bereikten we onze autoparking. Onze auto staat er nog, oef. De norse man tracht nog een extra dag parkeergeld aan te rekenen. Dit was echter naast Kyra gerekend die de man perfect uitlegde dat een dag 24u had, gezever over een begonnen dag interesseerde ons niet zodat we net betaalde wat we wilden betalen.
Onderweg naar de Lost and Found Lodge in La Fortuna kwamen we Hans, de uitbater van het verblijf in Boquete, tegen in een baanrestaurant. Hij bracht klanten van Boquete naar Bocas.
Omstreeks 14u arriveerden we aan de Lost and Found Lodge.

Een backbpackersverblijf dat op een kwartier klimmen van de weg bleek te liggen. Met al de baggage op onze rug moesten we de bult omhoog. Tot onze verwondering bleken we er niet alleen te zijn. In tegenstelling, die dag was alles volgeboekt. We werden verwelkomt door Anna, een meisje dat meer weg had van een jongen, die ons de hele uitleg deed. De jeugdherberg bleek een dorpje op zich met een bar en een supermarkt. Je voelde je er onmiddelijk thuis. Terwijl Kyra wat op het bed recupereerde begon ik aan een uitgestippelde wandeltocht naar de rivier.

Na een tocht van 3uur was het welletjes geweest en kon ook ik me voorbereiden op de avond.
Wachtend op het avondeten zetten we ons buiten aan tafel met nog enkele gasten van de jeugdherberg. De onvoorstelbaar harde wind stond pal op de berg waardoor een geplastificieerd blad uit een infokaft over dieren uit de hand van een Duitse ontglipte. Als een mes sneedt het blad door mijn neus. Een gloed bloed als gevolg. Waarschijnlijk had de tijger mijn te stekken gehad.
's Avonds in de bar werd een tafelvoetbaltornooi georganiseerd. De organisatie deelde de ploegen i n. Mijn partner was Katie uit Nebraska. We wonnen het hele tornooi en dronken na elke gewonnen wedstrijd een gratis pint. Op slag werd de Belg een bekendheid in La Fortuna die hem later op de avond nog een jobke als 'host' (presentator) voor de trivial pursuit vragen opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten