zaterdag 19 maart 2011

Dag 10: Boquete - Boca del Toro

Onze laatste dag in de Tinamou cottage te Boquete beginnen we traditiegetrouw met een heerlijke ontbijtmand en dito koffie. Terry van de lodge staat haar paard te kammen en wenst ons alvast een goeie reis. Ze vraagt Hans ons de weg uit te leggen naar Bocas del Toro aan de Caraibische kust. Hij maakt een printout van de te volgen route en verstrekt ons wat uitleg waarvoor we hem nog steeds dankbaar zijn. Via een prachtige weg door berg en dal bereiken we het havenstadje Almirante. Als toerist ontkomen we niet aan de plaatselijke ronselaar die ons de weg wijst naar Lieza waar we onze auto kunnen achterlaten. Zonder deze sukkel hadden we het ook wel gevonden want we stonden al voor de ingang van de parking. Vandaar nemen we met onze bagage de watertaxi naar het eiland Bocas del Toro. Alwaar we een volgende boot nemen naar het aanpalende Isla Carenero.


De watertaxi meert aan bij Casa Acuario.

We worden door een Caraibische schone naar onze ruime kamer met mega terras gebracht. Een adembenemend zicht op de Caraibische zee valt ons ten deel, aan de ene zijde Isla Bastimento en aan de andere het party eiland Bocas del Toro.
We leggen alles op de kamer en beginnen onze tocht omheen het eiland Isla Carenero.

Na het strand vervolgt het pad zich door de jungle. Een ontmoeting met een alligator doet ons besluiten om nog eens informatie in te winnen over de veiligheid van de wandeling rond het eiland. Op onze terugweg scheppelen we nog een aperitiefje bij BiBi's alvorens we octopus en scampi's gaan eten bij Dona Mara. Tot laat genieten we van de zwoele Caraibische nacht op ons terras boven het water.

1 opmerking:

  1. Hoe is het met de alligator? Is die al wat bekomen of heeft Kyra niet lelijk gekeken naar 't arme beestje.Belangrijke bezigheid lijkt toch ook het drinken van coctails! Prosit!

    BeantwoordenVerwijderen