zondag 27 maart 2011

Dag 16 : Santa Fe – Santa Fe

Vandaag komen we wat laat op gang. Rustig ontbijten om 8u30. Ons dagelijks eitje.
Nu geen grootse plannen, laat staan heroïsche tochten door een onherbergzame jungle.

Nee we verkiezen de wandeling met het predikaat 'easy' uit het 'things to do' boek. Op papier een wandeling van 1u30 in slechts één richting: naar beneden.

De wandeling leidt ons naar een watervalletje waar we kunnen zwemmen in het verfrissende water. We blijven er een uur genieten van de pracht van de natuur en eten er ons meegebracht middagmaal: koekskes uit het baanrestaurant. Ongelofelijk dat zo'n paradijselijke plaatsen er zo godvergeten kunnen bijliggen.

Iets dat in ons overbevolkte belgenlandje niet denkbaar is.
We wandelen nog een halfuurtje verder terug naar de hoofdbaan. Onze wegbeschrijving vertelt ons dat we hier op een lokaal busje naar Santa Fe moeten wachten. Zover komt het echter niet want een vriendelijke inwoner van Santa Fe biedt ons een lift aan in zijn beestenwagen.
Zo staan we kort na de middag terug aan het begin. Het artisanaal marktje dat we bezoeken is geen hoogvlieger, een waarschuwingsbord voor tijgers en jaguars is het des te meer.

Wat verder op, in het toeristenbureau kopen we een informatiepakketje voor 1 dollar. Leerzame info over de buurt die ons bijbrengt dat je moet opletten voor de uiterst giftige slangen (fer de lance, bushmaster en koraalslang) die momenteel actief zijn nabij rivieren. Vandaar waarschijnlijk dat we deze middag alleen zwommen aan de waterval. We kunnen het maar hebben gehad!
Aangezien er slechts één restaurant is dat meer dan rijst met bonen serveert, kiezen we om in hetzelfde als gisterenavond te gaan eten. We gaan voor de pizza 'combinacion': chorizo, pepperoni en olijven. Tijdens het wachten worden we geëntertaind door een gigantisch insect dat zijn weg naar binnen gevonden had.

Het lachen werd wel wat minder toen dat duivels ding met weerhaken op de poten, vlak achter ons een stekje vond en ons van daar in het oog te houden. Alsof dit nog niet voldoende was viel vlak daarop de elektriciteit in heel het dorp uit.
De politie begint te patrouilleren, in de bermen onstaan hier en daar enkele grote vuren en nog nooit zoveel sterren aan de hemel gezien. Buenos noches!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten